گروهی از محققان آلمانی تحقیقات خود در زمینه تأثیر بازی های ویدئویی روی ترویج خشونت میان افراد جامعه را آغاز و به نتایج جالبی دست پیدا کرده اند.
آنها کاربران را برای شروع تحقیقات به سه دسته تقسیم بندی کردند. در ابتدا یک پرسشنامه برای ارزیابی شخصیت افراد در اختیار آنها قرار گرفت.
از گروه اول خواسته شد تا به مدت یک ماه و روزی 30 دقیقه آخرین نسخه GTA را بازی کند. برای گروه دوم نیز بازی Sims 3 در نظر گرفته شد و از گروه آخر نیز درخواست شد تا یک ماه زندگی عادی خود را گذرانده و برای مشخص شدن نتیجه آزمایشات مجددا مراجعه کنند.
محققان بعد از پایان یافتن این جریان، هیچ گونه تغییراتی نسبت به آغاز این پروژه روی افراد مشاهده نکردند. ضربان قلب، میزان اضطراب، فشار و سایر مشخصات آنها دقیقا در همان درجه اولیه بود و هیچ گونه تفاوتی میان این سه گروه به چشم نمی خورد.
آقای کریس فرگوسن، پروفسور دانشگاه استتسون در ایالت فلوریدا که مدتی است تحقیقات بر روی تأثیر بازی های ویدیویی را شروع کرده، در این باره گفت:
در کوتاه مدت، تأثیر این بازی ها بسیار کم است. اما اگر افراد به مدت خیلی طولانی در معرض بازی های ویدئویی قرار بگیرند، روی شخصیت آنها اثر می گذارد.
بسیاری از افراد به این موضوع اعتقاد داشتند که تأثیرات بازی های ویدیویی به مرور تغییر پیدا می کند. اما نتایج تحقیقات جدید با این فرضیه در تناقض است. به نظر من باید ذهن های خود را شستشو داده و باورهای خود در مورد بازی های ویدئویی را تغییر دهیم.
پاتریک مارکی، مدیر تحقیقات دانشگاه ویلانووا اظهار داشت:
نتایج آخرین تحقیقات می تواند آب سردی باشد بر پیکره این نظریه که بازی های ویدیویی باعث ترویج خشونت میان افراد جامعه می شود.
در طی 5 سال گذشته، مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته و هیچ یک از آنها، بازی های ویدئویی را مقصر بروز عصبانیت و رفتارهای نامناسب میان کاربران نمی داند.
برخی تحقیقات که در گذشته انجام شده، این تئوری را مطرح می کند که افکار و اعمال ما می تواند به صورت کاملا ناخودآگاه از محیط اطراف ما نشأت بگیرد. در این مورد خاص، بازی های ویدیویی که در آنها از خشونت استفاده شده، به عنوان یک عامل محرک برای رفتارهای نامناسب به حساب می آید (بازی های ویدیویی خشن هیچ جایگاهی در مسابقات المپیک ندارند). تأثیر چنین عکس العمل هایی معمولا ظرف چند دقیقه از بین می رود و فرد به حالت عادی خود باز می گردد. اما از آنجا که نمونه های واضح و روشنی در این زمینه مشاهده نشده، لذا این فرضیه را می توان باطل دانست.
با وجود تمامی این تحقیقات، هنوز افرادی هستند که انجام بازی های ویدئویی را خطرناک می دانند. در سال 2015 یک موسسه روانشناسی آمریکایی، اظهار داشت که میان بازی های ویدئویی و ترویج خشونت میان کاربران رابطه مستقیمی وجود دارد که موجب بروز رفتارهای ناشایست در افراد می شود.
بازی های ویدیویی در سراسر دنیا توسط کاربران با سنین متفاوت در حال انجام است، اما اتفاقات خشونت آمیز مانند شلیک تیر و حمل اسلحه تنها در کشور آمریکا اتفاق میوفتد. در تحقیقاتی که توسط مرکز کنترل صدمات دانشگاه هاروارد انجام گرفته، محققان به این نتیجه رسیده اند که قوانین کشور آمریکا در مورد حمل اسلحه و میزان تولید سلاح گرم، تأثیرات بیشتری روی بروز خشونت در میان افراد جامعه داشته است.